e-mail till: Johnny Öberg Motorsport Karting

Cadetti 1996-1998

Johnny Öberg föddes i Majorna Göteborg 1989. Johnny började tävla i Kart vid sex års ålder, åren -96 -97 -98 i klassen "Cadetti" där vann Johnny det mesta av körda tävlingar.

Micro 1999-2000

Säsongen -99 gick Johnny upp i klassen "Micro" och slutade som trea totalt i Sydsvenska serien samt vald till årets debutant, Säsongen -00 vann Johnny serien samt förbundsmästerskapet i GBG.

Mini 2001

Säsongen -01 gick Johnny upp ytterligare en klass, denna klass som kallas "Mini"betraktas som en tuff och hård klass eftersom det inte finns någon åldersbegränsning uppåt. Den första deltävlingen i Kalmar vann Johnny med sextiotre startande.

Efter tre deltävlingar låg Johnny på första plats i sydsvenska serien, efter fjärde deltävlingen stals Johnnys släp med Go-Kart,motorer, reservdelar samt verktyg. Denna förlust innebar att Johnny tappade poäng och trillade ner till plats tio i serien, med lånad kart körde Johnny upp sig till en tredje plats i serien, när sedan en skada satte stopp för slutet av säsongen.

ICA Junior 2002

Säsongen 2002 kunde Johnny tack vare Peter de Bruijn ta klivet upp i den internationella klassen "Inter Continental A Junior" vilket innebar en motor på 100cc och betydligt mer effekt än tidigare samt mjukare däck med ett bättre fäste. Första tävlingen var Klippan Cup där Johnny kom 6: a i finalen av trettio startande.

Av tolv körda tävlingar slutade fyra stycken på pallen där den största framgången var NoM "Wiking Trophy" Johnnys första internationella tävling där han var 2: a på tidskörningen samt slutade på en 3: dje plats i finalen av fyrtiosju startande.

Den mest intressanta tävlingen var utan tvekan Göteborgs street race utanför Ullevi, Eftersom det inte fanns någon "hemmaförare" utan banan var ny för alla, så sattes dessa på prov att lära in banan snabbt eftersom endast två tiominuters träningstillfälle gavs.

Johnny var överlägsen på tidskörningen och vann första heat samt andra heat och gick i mål som segrare i finalen med god marginal. Efteråt visade det sig att det gavs målflagga för tidigt och efter en tvivelaktig omstart slutade Johnny på en andraplats.

Sista tävlingen var Swedish Kart Cup Enköping där blev Johnny 2: a i första finalen och 3: a i andra.

ICA Junior 2003

Till säsongen 2003 ändrades reglementet för motorerna vilket innebar att Johnnys fjolårs motorer inte räckte till tyvärr även chassieproblem i början av säsongen gjorde att framgångarna uteblev.

ICA Junior 2004

Säsongen 2004 satsade Johnny på ny kart och nytt team (Weest Speed Racing) med Kari Prosi som team chef och Joakim Ward som motorleverantör och detta visade sig vara rätt väg. Johnny blev svensk mästare i ett stenhårt SM med ett nytt system om tre deltävlingar med två finaler i varje.

Tyvärr lyckades det inte lika bra i NM, Johnny blev inblandad i en startkrach i förfinalen och fick bryta, startade därför i tjugosjunde ruta i finalen och körde upp sig till en tolfte plats i ett tufft startfält trots en del chassieproblem.

ICA 2005

Säsongen 2005 slogs Weest speed racing och Ward racing ihop till ett team vilket innebar att endast Tony kart chassie användes så Johnnys Kosmic byttes ut mot en Tony kart. Tyvärr så saknades sponsorer denna säsong vilket innebar att ingen satsning kunde genomföras så Johnny åkte några sporadiska tävlingar för att hålla uppe racetempot i kroppen men visade ändå att kapaciteten fanns där.

Karting karriär 1996-2005

Johnny ansågs som en av Sveriges bästa förare i 85cc klasserna och lämnade klassen med ett flertal segrar och banrekord bakom sig.

102 st körda tävlingar under åren -96 tom -04 resulterade i 55 st pallplatser därav 32 st segrar.

Tredje plats och årets debutant i sydsvenskan -99, Totalsegrare i sydsvenskan -00, Tredje plats i det nordiska mästerskapet Wiking Trophy -02, Uttagen till svenska landslaget -02,-04 och -05, Svensk mästare och Ronnie Petersons stipendium -04.

Vill därför passa på att tacka Tecno Team Sweden, PDB racing team sweden/holland, West Speed Racing och Ward Racing för att de gjorde detta möjligt samt för deras support under flera framgångsrika år inom Karting.